Mezzo sopranistica Renata Pokupić, na glasu po uživljenoj i izražajnoj interpretaciji, tražena je od strane vodećih opernih kuća i orkestara.

Najveći uspjesi u sezoni 2015-16 uključuju interpretaciju Idamantea u Mozartovom Idomeneju u produkciji Flamanske opere, Irene u Teodori koju je izvela sa Škotskim komornim orkestrom. Tu je, zatim, talijanski program s Nash ansamblom u Wigmore Hallu u Londonu, CPE Bachov Magnificat s Orkestrom Insula i Beethovenova Deveta simfonija pjevana u pratnji Škotskog nacionalnog orkestra. Osim toga, Pokupić je u pratnji Rogera Vignolesa održala recital na Dunavskom festivalu umjetničke pjesme.
 
Recentne operne role uključuju Kerubina iz Figarovog pira, Siebela iz Fausta te Irenu iz Timura Lenka u Kraljevskoj operi u Covent Gardenu; naslovnu ulogu Pepeljuge u Operi u Lilleu, Dorabellu iz Cosi fan tutte za Washingtonsku narodnu operu i Nerona u Agrippini izvođenu u opernim kućama u Antverpenu, Lilleu, Dijonu i Beauneu. Kerubina je izvela i za Washingtonsku narodnu operu, Flamansku operu, Gulbenkijanski orkestar u Lisabonu te Operu u Los Angelesu; Oktavijana iz Rosenkavaliera izvela je uz sudjelovanje Orkestra iz Minnesote, Bradamantea iz Orlanda Furiosa pjevala je za Frankfurtsku operu, Sesta iz La clemenza di Tito za Čikaški operni teatar, Annia iz iste opere za Operu u Lyonu, a naslovnu ulogu iz Cavallijevog Eliogabala izvela je za Operu Grange Park.
 
Vrlo tražena kao koncertna izvođačica, nedavno je održala australski debi plevajući Margaritu iz Faustovog prokletstva uz sudjelovanje Melbournškog simfonijskog orkestra. Pjevala je, zatim, Berliozovog Romea i Juliju s Bergenskim filharmonijskim orkestrom i Dvoržakov Stabat Mater s Collegium vocale iz Genta te Njemačkim simfonijskim orkestrom iz Berlina. Usto, izvela je Schubertovu misu u E-duru s Pariškim orkestrom Champs-Elysees, Haydnovu Scena di Berenice s Esterhazijevom dvorskom kapelom, Handelovog Jošuu na göttingenskom Handelovom festivalu, Rossinijeve i Respighijeve arije sa Škotskim komornim orkestrom, Cecilija u Anfossijevom Luciu Silli na Mozarteumu u Salzburgu s orkestrom Le Cercle de l’Harmonie, Bruknerovu Misu u F molu s Pariškim orkestrom, Muku svetog Mateja s Bachovim zborom iz Londona, Tirinta iz Handelovog Imeneja s Academy of Ancient Music. Renata Pokupić sudjelovala je na turneji u čast Lorraine Hunt Lieberson uz Orchestra of the Age of Enlightenment.
 
Raniji uspjesi uključuju: interpretaciju Mozartovog Pokajanog Davida na Festivalu u Saint-Denisu, Muku svetog Mateja s Rotterdamskim filharmoničarima, Haydnovu Paukenmesse, Mozartovu Krönungsmesse i Haydnovu Stabat Mater s Pariškim komornim orkestrom. Tu je, zatim, Mozartov rekvijem za BBC Proms i učešće na jubilarnom koncertu Le Concert D’Astrée. Prethodnih sezona pjevala je Alcinu s Concert D’Astrée, Orlanda Furiosa s Ansamblom Matheus, Beethovenovu Devetu simfoniju s Beethovenovim orkestrom iz Bonna, Mahlerovu Drugu sa Birminghamskim simfoničarima, Pulcinellu s Filharmonijskim orkestrom iz Strasbourga, Mozartove i Rossinijeve arije sa Škotskim komornim orkestrom, Haydonvo Stvaranje s orkestrom Northern Sinfonia, Mendelssohnovog Iliju s Londonskim filharmonijskim orkestrom, Bachov Božićni oratorij s Ansamblom Matheus i Pergolesijev Stabat Mater s Les Talens Lyriques.
 
Renata nastupa s vodećim dirigentima: Kurt Masur, Kazushi Ono, Kent Nagano, Ingo Metzmacher, Yannick Nézet-Séguin, Louis Langreé, Fabio Biondi, John Eliot Gardiner, William Christie, Paul McCreesh, Jérémie Rhorer, Emmauelle Haïm, Christophe Rousset, Carlo Rizzi, Jean-Christoph Spinosi, Laurence Cummings, Christian Curnyn.
 
Kao uspješna solistica, redovito surađuje s međunarodno zapaženim pijanistom Rogerom Vignolesom. Nastupali su u Wigmore Hallu u Londonu, pri The Frick Collection u New Yorku, na Dunavskom festivalu, Dubrovačkim ljetnim igrama, Festivalu Petworth, Mozartfestu u Bathu, Delftskom komornom festivalu te u Great Hall u Downpatricku, u Sjevernoj Irskoj. Njihov recentni repertoar uključuje djela Mahlera, Tomašeka, Brahmsa, Brittena, Schumanna i Faurea. Nedavno su objavili album pjesama Vaclava Tomašeka u izdanju Hyperion Recordsa.